Prajitura Negresa (1)

de alice_ciobanu in Prajituri, 25 Oct 2011 | 7206 vizualizari

 

Va place prajitura Negresa?

Mie una...inca nu mi-am data seama daca imi place in mod deosebit sau nu. Cred, si nu sunt singura, ca Negresa este una din acele prajituri foarte versatile, pe care o gasesti in mai multe formule care mai de care mai atragatoare. Eu nu sunt fan Negresa asa cum sunt fan Amandina, de ex, dar pot spune ca imi face placere sa pap cate o negresa din cand in cand.

Dupa cum spusesem la un moment dat pe un site de gen, mi-am propus sa incerc cateva variante de negrese, din cele care-mi fac cit mai des cu ochiul :P, pentru a incerca sa imi dau seama care varianta e mai aproape de sufletul meu.

Astfel ca dragilor, deschid seria negreselor cu o reteta de la draga mea Miha, sper sa nu fie cu suparare. E o reteta faina, usor de facut si mai ales foarte usor de mancat. o negresa buna cu un gust intens de ciocolata, foarte foarte pufoasa si foarte ciocolatoasa, daca mi-e permisa expresia. Astfel draga Miha ...negresa ta e super buna. Merita sa o incercam cat mai des.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • pentru grazura
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Negresa (1):

Bateti untul moale, la temperatura camerei cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si devine spumos. Topiti ciocolata si incorporati-o in crema de unt. Mixati apoi adaugand treptat ouale, unul cate unul, mixand bine de fiecare data. Incorporati apoi frisca lichida si laptele si treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Tapetati o tava de copt 25*35 turnati compozitia si dati la cuptor (incalzit inainte) la foc mediu-potrivit 35 spre 40 minute si dupa ce faceti testul scobitorii , scoateti tava si lasati prajitura la racit pe un gratar metalic.

Cand e rece puneti deasupra glazura facuta din unt, ciocolata si frisca , topite toate si omogenizate bine, racite la temperatura camerei. Dati prajitura la rece, putin :P si apoi decorati dupa putinta si taiati dupa vointa.

Foarte buna...si pofta buna!

Sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa (1)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

26.10.2011, 20:47

Delicioasaaaaa...si printesa e o comoara

alice_ciobanu 1

26.10.2011, 20:59

MIUTA 1

28.10.2011, 16:48

Foarte buna prajitura
Fetita e o dulce

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post glazurata